|
یادداشت
وصال روحانی
ماجرای لورل و هاردی در انتخابات «AFC» علیرضا بیرانوند در حالی برای عنوان مرد سال آسیا انتخاب شده بود که تمامی دستاوردهای اعلام شده به عنوان شروط و دلایل انتخاب وی مربوط به سال 2018 میشد و تو گویی سران AFC یک سال از روند وقایع عقب هستند. در فیلمی از سری کارهای خندهدار و جاویدان لورل و هاردی صحنهای وجود دارد که این دو طی مناقشات پایان ناپذیرشان و در رابطه عشق و نفرتی که با یکدیگر دارند، سوار بر یک ماشین و سر یک چهارراه بگو و مگو میکنند و هاردی بر سر لورل میکوبد. لورل ابتدا هیچ چیز نمیگوید و حتی صدای آخ هم از گلویش خارج نمیشود و فقط چند دقیقه بعد در سر چهارراه بعدی و پشت یک چراغ قرمز دیگر ناگهان صدای درد و فریاد لورل بر اثر ضربه وارده به آسمان میرود و هاردی و تماشاگران متحیر میمانند که چرا این مرد لاغر اندام غریب و پرت و گیج این همه دیر احساس درد کرده است. انتخاب بیرانوند به عنوان کاندیدای مرد سال چیزی از همین قماش است و او باید سال پیش کاندیدا میشد و به پیروزی هم میرسید و حق مسلم او تصاحب این عنوان بود ولی وقتی برای امسال که در آن درخشش گذشته را نداشت کاندیدا شد، بدیهی بود که برنده نشود و «AFC» لورلوار با او برخورد کند. مهدی جاوید حق نامزد شدن و حق بردن عنوان برترین فوتسالیست سال آسیا را داشت اما AFC ترجیح داد که پس از پیروزیهای سهگانه اصغر حسنزاده طی 7 سال گذشته و پیروزیها و افتخارات قبلی که شامل مردانی مثل حسین طیبی، وحید شمسایی و محمدرضا حیدریان در فوتسال آسیا شده بود، اینبار کشور دیگری را در این باب تشویق و صاحب جایزه کند، بخصوص که به رغم حفظ پیشتازی فوتسال ایران در آسیا و شاخص بودن آن در جهان، ژاپن اینک تا نوک بینی به ما نزدیک شده است و تایلند همیشه مدعی بوده و ازبکها کارآمد شدهاند و حتی لبنان، کویت و قرقیزها هم به کارآییهایی نائل شدهاند. سردار آزمون در دیدارهای زنیت سنپترزبورگ خوش درخشیده و گلزنیها و گلسازیهایش اسباب مباهات است اما در دورانی که سون مینگ هیون کرهای با تاتنهام به فینال چمپیونزلیگ اروپا میرسد و یک فوتبالیست ژاپنی پس از درخشش طولانی در بوندسلیگا در بازگشت به لیگ کشورش هم عالی کار میکند، بدیهی است که حواسها از آزمون برگرفته و نصیب رقبایش شود. در مورد کاندیدایی فدراسیون فوتبال در قسمت نهادهای الهامبخش هم بهتر است هیچ اظهارنظری نکنیم، زیرا بیشتر به یک شوخی و لطیفهگویی شبیه نشان میدهد و چیزی که در تشکیلات ادارهکننده فوتبال ایران وجود خارجی ندارد، عنصر الهامبخشی است. بله، فوتبال آسیا دیروز چیزی برای ارائه به ما نداشت زیرا ما هم در سال 2019 چیزی فوقالعاده برای ارائه به آنها نداشتیم.
گزارش
روایتی از افشای نتیجه مراسم برترینهای آسیا از سوی تاج جشن خرابکنها!
مراسم برترینهای سال آسیا برگزار شد
ستارههای فدراسیون فوتبال ریخت!
مراسم انتخاب بهترینهای فوتبال آسیا در سال ۲۰۱۹ میلادی در کشور هنگکنگ برگزار شد تا برترینهای قاره در این سال مشخص شوند و با اینکه ایران در 5 بخش نامزد کسب جایزه بود اما هیچیک از کاندیداهای ایران برای دریافت جایزه روی سکو نرفتند. سهم ایران از سکوی برترینهای آسیا تنها حضور مهدی تاج به عنوان اهدا کننده جایزه بهترین بازیکن فوتسال آسیا بود و بس! در این مراسم که دیروز (دوشنبه) از ساعت 14:30 به وقت تهران آغاز شد، علیرضا بیرانوند از ایران نامزد جایزه اصلی این مراسم بود و سردار آزمون، کتایون خسرویار، فدراسیون فوتبال ایران و مهدی جاوید نیز دیگر نامزدهای ایرانی در بخشهای مختلف بودند. علیرضا بیرانوند دروازهبان تیم ملی فوتبال ایران و پرسپولیس در این مراسم در کنار ژاوی و پارک جی سونگ عکس یادگاری گرفت. ژاوی به عنوان نماینده اکرم عفیف در این مراسم حضور داشت و بعد از اعلام نام اکرم عفیف به عنوان مرد سال آسیا، جایزه او را دریافت کرد. مراسم با پخش کلیپی از اتفاقات ویژه فوتبال آسیا در سالی که گذشت، آغاز شد. کلیپی که به قهرمانی الهلال در لیگ قهرمانان انجامید. بعد از آن شیخ سلمان رئیس کنفدراسیون فوتبال آسیا به روی صحنه رفت و با حاضران درباره پیشرفت فوتبال در قاره صحبت کرد. جیانی اینفانتینو رئیس فیفا در این مراسم حضور داشت و اتفاقات این مراسم را زیر نظر گرفته بود. اولین جایزه اهدایی، جایزه الماس آسیا بود که به عبدالله پاهانگ پادشاه مالزی رسید. کسی که نقش زیادی در گستردگی فوتبال در این کشور داشته و این جایزه را از طرف کنفدراسیون فوتبال آسیا دریافت کرد. این جایزه تنها جایزهای در این مراسم است که نامزدهای مختلف ندارد و به صورت مستقیم از طرف پنل AFC انتخاب میشود. بعد از این جایزه، برگزیدگان بخشهای مختلف اعلام شدند که فدراسیون فوتبال گوام به عنوان بهترین فدراسیون سال در بخش «آیندهنگری» انتخاب شد. فدراسیون فوتبال هنگکنگ به عنوان بهترین فدراسیون سال در بخش «توسعه» انتخاب شد. فدراسیون فوتبال ژاپن به عنوان بهترین فدراسیون سال در بخش «الهامبخش» انتخاب شد. آساکو تاکاکورا (ژاپن) به عنوان بهترین مربی زن سال انتخاب شد. او برای هفتمین بار این جایزه را به دست آورد که یک رکورد محسوب میشود. «چانگ یونگ این» هم به عنوان بهترین مربی مرد سال انتخاب شد. توماکای یوشیکاوا (ژاپن) بهترین فوتسالیست سال آسیا شد. سون هیونگ مین بهترین مهاجم لژیونر سال ۲۰۱۹ آسیا شد. ساکی کوماگای از ژاپن بهترین بازیکن زن سال فوتبال آسیا انتخاب شد. اکرم عفیف قطری نیز به عنوان بهترین بازیکن مرد سال انتخاب شد. برترینهای سال ۲۰۱۹ فوتبال آسیا در کنار دیگر نامزدهای اعلام شده در بخشهای مختلف به شرح زیر معرفی شدند:
بهترین بازیکن مرد سال ساکی کوماگای (ژاپن- لیون) لی یینگ (چین- گوانگدونگ) آشالتا دوی (هند - ستو)
بهترین بازیکن آسیا خارج از قاره توماکای یوشیکاوا (ژاپن) مهدی جاوید (ایران) یوشی سکیگوچی (ژاپن)
بهترین بازیکن جوان مرد سال آساکو تاکاکورا (ژاپن) کتایون خسرویار (ایران) نوئنگراتای (تایلند)
بهترین مربی مرد سال فدراسیون فوتبال ژاپن فدراسیون فوتبال ایران فدراسیون فوتبال کره جنوبی
بهترین فدراسیون سال (توسعه) فدراسیون فوتبال گوام فدراسیون فوتبال مغولستان فدراسیون فوتبال یمن
پیام تاج پس از مراسم برترینهای آسیا: بیرانوند در ابتدای جاده افتخارات قرار دارد
مهدی تاج، رئیس فدراسیون فوتبال پس از پایان مراسم برترینهای سال آسیا و کوتاه ماندن دستهای علیرضا بیرانوند از کسب عنوان برترین بازیکن سال آسیا، پیامی خطاب به علیرضا بیرانوند صادر کرد که متن آن به شرح زیر است: «علیرضای عزیز نخستین دروازهبان فوتبال ایران است که به جمع سه بازیکن برتر سال آسیا رسیده و این نشانگر توانایی و استعداد جوان سختکوشی است که با تلاش و ارادهای مثالزدنی به قلههای فوتبال ایران و آسیا رسیده و حتی میتواند به موفقیتهایی بزرگتر از این دست یابد. دستان پر توان علیرضا بیرانوند خاطراتی تکرارناشدنی را برای اهالی فوتبال رقم زده که هرگز از یادها نخواهد رفت، از آن پنالتی تاریخی برابر بهترین بازیکن جهان تا آن صحنه سرنوشتساز در نیمه نهایی لیگ قهرمانان آسیا، تا همه پروازهای خاطرهانگیز سنگربان اول تیم ملی فوتبال جمهوری اسلامی ایران. بیرانوند در ابتدای جاده موفقیتها و افتخارات قرار دارد و برای رسیدن به سکوهای بالاتر از این آیندهای درخشان در پیش است.»
اگر میخواهیم پیشرفت کنیم نباید بگوییم لابی شده است
دکتر غفاری: چرا ما باید در میان بهترینها انتخاب میشدیم؟
بهناز میر مطهریان
خبر
پیام اکرم عفیف پس از انتخاب به عنوان مرد سال آسیا:
ژاوی: عفیف مستحق کسب جایزه مرد سال آسیا بود
جاوید: بهترین آسیا شدن دیگر دغدغهام نیست دلیل انتخاب نشدن بیرانوند از نگاه وزارت ورزش: لابیهای غیرمنصفانه کشورهای عربی
صحبتهای معاون فرهنگی وزارت ورزش و جوانان بعد از انتخاب نشدن علیرضا بیرانوند به عنوان مرد سال آسیا، یکی از عجیبترین واکنشهای ممکن به این مراسم بود. عبدالحمید احمدی درباره انتخاب مرد سال فوتبال آسیا گفت: «علیرضا بیرانوند دروازهبانی در کلاس جهانی است و همگان دیدند نمایش خیرهکننده و ارزشمند بیرانوند در جام جهانی 2018 روسیه تحسین کارشناسان جهانی را به دنبال داشت، ولی کنفدراسیون فوتبال آسیا او را ندید!» معاون وزیر ورزش و جوانان تأکید کرد: «سال 2018 باید قطعاً بیرانوند مرد سال فوتبال آسیا میشد و مانند امسال لابیهای ناجوانمردانه و مغایر با روح ورزش از سوی برخی کشورهای عربی و انتخابهای جهتدار AFC به راحتی حق فوتبال ایران را در چنین موقعیتهایی تضییع میکند.» احمدی گفت: «حضور علیرضا بیرانوند در جمع سه بازیکن برتر آسیا مایه مباهات فوتبال ایران و هواداران پرشمار ورزش و فوتبال ملی است و قطعاً این انتخابهای نامنصفانه ذرهای از ارزشهای او کم نمیکند و همچنان بهترین دروازهبان آسیاست.»
دلیل انتخاب نشدن بیرانوند از نگاه وزارت ورزش:
صحبتهای معاون فرهنگی وزارت ورزش و جوانان بعد از انتخاب نشدن علیرضا بیرانوند به عنوان مرد سال آسیا، یکی از عجیبترین واکنشهای ممکن به این مراسم بود. عبدالحمید احمدی درباره انتخاب مرد سال فوتبال آسیا گفت: «علیرضا بیرانوند دروازهبانی در کلاس جهانی است و همگان دیدند نمایش خیرهکننده و ارزشمند بیرانوند در جام جهانی 2018 روسیه تحسین کارشناسان جهانی را به دنبال داشت، ولی کنفدراسیون فوتبال آسیا او را ندید!»
معاون وزیر ورزش و جوانان تأکید کرد: «سال 2018 باید قطعاً بیرانوند مرد سال فوتبال آسیا میشد و مانند امسال لابیهای ناجوانمردانه و مغایر با روح ورزش از سوی برخی کشورهای عربی و انتخابهای جهتدار AFC به راحتی حق فوتبال ایران را در چنین موقعیتهایی تضییع میکند.» احمدی گفت: «حضور علیرضا بیرانوند در جمع سه بازیکن برتر آسیا مایه مباهات فوتبال ایران و هواداران پرشمار ورزش و فوتبال ملی است و قطعاً این انتخابهای نامنصفانه ذرهای از ارزشهای او کم نمیکند و همچنان بهترین دروازهبان آسیاست.»
دلیل انتخاب نشدن بیرانوند از نگاه وزارت ورزش:
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|